Още две дати за националните кръгове на олимпиадите

Тази година учениците ще могат да се явят на националните кръгове на олимпиадите освен на 27 и 28 юни, в още два дни - на 29 и 30 юни, съобщиха от Министерството на образованието. Това ще им даде възможност да сравнят знанията си със своите връстници по повече от един предмет.

На 27 юни от 8,00 часа започва националният кръг на олимпиадите по химия и опазване на околната среда, философия, информационни технологии, руски и италиански език, както и състезанието "Знам и мога". В същия ден от 14,00 часа ще са олимпиадите по немски, френски и испански език, както и по астрономия.

На следващата сутрин ще се проведат олимпиадите по български език и литература, по физика и по гражданско образование, а след обяд - по история и цивилизации, математическа лингвистика и информатика.

На 29 и 30 юни от 9,00 часа в НПМГ в София е олимпиадата по математика за учениците от VIII до XII клас.

Олимпиадата по биология и здравно образование е на 30 юни от 14,00 часа.

На 29 юни от 9,00 часа започва олимпиадата по математика за учениците от VII клас, като тя ще се проведе в предварително обявените училища в страната.

В същия ден, но от 14,00 часа са кръговете по география и икономика, както и по английски език.

На 28 юни е Националното състезание "Математика за всеки", в което ще проверят знанията си четвъртокласниците, които имат амбиция да продължат обучението си в математически гимназии, както и състезанието по природни науки (химия, физика, биология и география) за ученици от седми клас.

Comments are closed.